FAQ items aan het laden...

Hieronder volgt handige informatie over de Grouster Zeilmarathon. Staat dat wat u wilt weten er niet tussen, dan kunt u het reglement bekijken of contact opnemen middels het contactformulier.

Wedstrijdkantoor (Zeilcentrum Grou)

Het Wedstrijdkantoor is tijdens de wedstrijd telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 06 – 53 23 64 02 (wedstrijdleiding Bonny Galema) of Arno Huisman 06-20579126
De openingstijden van het wedstrijdkantoor zijn op vrijdagavond van 19:00- 21:00 en één uur voor aanvang van de wedstrijd tot twee uur na beëindiging van de wedstrijd.

Start procedure

De eerste start is om 8.00 uur
Er wordt gestart in groepen van 25
Na 5 minuten volgt de volgende start etc.

Startnummer

Bij het ophalen van het startnummer vragen wij € 20,00 als borg. Na de finish kunt u het (ongeschonden) startnummer weer inleveren en krijgt u de borg terug.

Palaver

Het Palaver is vrijdagavond om 20.00 uur in Zeilcentrum Grou. Eventuele wijzigingen in de route en aanvullende informatie worden hier gemeld, zorg dus dat u het niet mist.

Takelen/Traileren

Mocht u uw zeilboot willen takelen/traileren, dan kan dat naast Zeilcentrum Grou.

Takelen kan uitsluitend op aanvraag via het secretariaat van de Grouster Zeilmarathon. Uw boot kan alleen getakeld worden als zij een hijsoog heeft en als u in het bezit bent van een goedgekeurde hijsband/strop. Het takelen van uw zeilboot kost € 15,- (in en uit het water).
Afspuiten van de boten bij de botenkraan is niet toegestaan!

Afmeren

U kunt uw zeilboot afmeren bij Zeilcentrum Grou, dit kan vanaf vrijdagavond.

Volgen van de race

De start is het beste te bekijken vanaf de strekdam in Grou en de finish nabij strekdam en Zeilcentrum Grou.
Onderweg kan dat het beste bij  Zeilschool Pean 2x, nabij spoorbrug Akkrum 2x, De Drijfveer/Tusken de Marren Akkrum, Centrum Akkrum bij de oude Rabobank, Hotel Goeres Akkrum, Ie-Sicht (Headamsbrêge)

Na de Zeilmarathon

Het stamppot buffet is vanaf 18.00 uur.
Prijsuitreiking vanaf 19.30 uur.